VXOC Astra-J/GTC
Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Printable Version

+- VXOC Astra-J/GTC (https://www.vxoc.org.uk/forum)
+-- Forum: Traders (https://www.vxoc.org.uk/forum/Forum-Traders)
+--- Forum: VXOC Electrabizz (Rusty2009) (https://www.vxoc.org.uk/forum/Forum-VXOC-Electrabizz-Rusty2009)
+--- Thread: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) (/Thread-Extra-menus-on-the-Instrument-Cluster-IPC)



Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 4:th-Nov-2014

[Image: vx.o.c.jpeg]

Had a visit from You are not allowed to view links. Register or Login to view. today and enabled the the extra menus.


Here's a video showing how to it with the correct software and and interface.





Standard menus

[Image: 1.JPG]
[Image: 2.JPG]
[Image: 3.JPG]
[Image: 4.JPG]
[Image: 5.JPG]

Added the following packages.

Driver Information Package

[Image: 1.JPG]
[Image: 2.JPG]
[Image: 3.JPG]
[Image: 4.JPG]
[Image: 5.JPG]
[Image: 6.JPG]
[Image: 7.JPG]
[Image: 8.JPG]
[Image: 9.JPG]
[Image: 10.JPG]

Warning Package optional (if you level sensors fitted) If not you could retrofit them.

[Image: 1.JPG]
[Image: 2.JPG]
[Image: vx.o.c.jpeg]



Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - mickael1711 - 4:th-Feb-2015

good morning
you how to enable the witness "shift" in IPC for the passage of the upper report?
thank you


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - bannan - 4:th-Feb-2015

So rusty2009 did yours not have mpg before? I thought it was standard.
What software was this?


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - tucpal - 5:th-Feb-2015

its just an upgrade for lower spec cars that dont have most of the above


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 5:th-Feb-2015

mickael1711 Wrote:good morning
you how to enable the witness "shift" in IPC for the passage of the upper report?
thank you

Do mean the up-shift for gears?

bannan Wrote:So rusty2009 did yours not have mpg before? I thought it was standard.
What software was this?

I did yes mate but this was Lewis's car and he didn't.


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - mickael1711 - 5:th-Feb-2015

[quote=Rusty2009]Do mean the up-shift for gears?



yes


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 6:th-Feb-2015

Ok not looked TBH mate what display do you have?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - mickael1711 - 6:th-Feb-2015

I have the same model you


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 7:th-Feb-2015

The one above is not mine it's [MENTION=19]Lewis6317[/MENTION] I asked and he said he has the up shift without plugging it on I wouldn't be able to say if it was possible.


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - tucpal - 8:th-Feb-2015

Its basically pointless anyway unless you like ECO driving


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Emmalouise - 7:th-Apr-2017

Rusty2009, i am in southampton, when would i be able to come to you so you can enable trip computer. i have astra J 2011 with big display. I currently have menu1- trip 1/trip2/mph and menu 2 unit selection/oil level. How much would this cost?Please could you contact me to arrange a date. Thanks


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 8:th-Apr-2017

(7:th-Apr-2017, 18:38:43)Emmalouise Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.Rusty2009, i am in southampton, when would i be able to come to you so you can enable trip computer. i have astra J 2011 with big display. I currently have menu1- trip 1/trip2/mph and menu 2 unit selection/oil level. How much would this cost?Please could you contact me to arrange a date. Thanks

Hi Emmalouise, PM sent.


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - millsy417 - 13:th-Jul-2017

i have been told that the dash can have the old game snake programed into it, is this true?


regards james


Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 13:th-Jul-2017

(13:th-Jul-2017, 09:09:47)millsy417 Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.i have been told that the dash can have the old game snake programed into it, is this true?


regards james


Not that I'm aware of think someone is pulling your leg.


Sent from my iPhone using Tapatalk


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - _Mita - 2:nd-May-2019

What is the case if I don't even have the menus you labeled as standard?
The only menus present on my BC are the ones that have aggregated trip/consumption/average speed and the one that displays current speed/remaining fuel/current consumption.
One of these three menus can be seen in the picture below.
 
[Image: IMG-20190310-215842.jpg]

And is this also possible with some cheap OPCOMM devices?


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 2:nd-May-2019

You can turn on hidden menus with op-com bot don't buy cheap units off ebay.

you can't go from mid level (that's the one in opening post of this thread) to up-level that you have pictured to do that would mean an IPC upgrade.


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - _Mita - 2:nd-May-2019

The picture I posted is from my car. That would mean that I have a better IPC and can have all the menus?

Any danger in using cheap OP-COM devices?
I mean their advantage is the price, which up to 10x greater for MDI devices.


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 2:nd-May-2019

Yes you can turn on lots.

I'm not saying go & buy a MDI & never would as they are expensive like you say also the costs we charged now to access the software etc is going silly.

When I said don't don't buy cheap op-com from ebay I mean just that not from ebay.

Pay a little more and getting better built unit with higher quality parts from here You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You can't do a lot with them but extra menus key programming and reading/clearing fault codes, you can re-learn somethings but not everything... If in doubt don't do it I've had to reprogram a fair few cars because owners have got a tool they don't understand and think it'll be a great idea to just click away.


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - _Mita - 3:rd-May-2019

Thanks for the info!

I'll definitely look into it a little more as I'm new to all this and wouldn't randomly go clicking inside an unknown software.


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - amp92 - 20:th-Jan-2020

Hi everyone,
Sorry to raise an old thread but I'm currently banging my head against a brick wall trying to figure this one out as there's so much conflicting info about this online!

Just bought a 2014 astra excite (1.7 CDTi) and the only thing I'm not liking at the moment is the lack of info on the display. I have a midlevel display at the minute (smaller than the one in rusty's pics above) that just shows total miles and oil life remaining.

If I get the opcom kit mentioned above (the £35 one from opcom.co.uk) will I actually be able to change the menus on the smaller display? Not after anything too fancy, just average and instant mpg (plus anything else I can get).

Anyone done any of the smaller displays before? If this is a frustratingly common question with a simple answer, please feel free to shout! Thanks in advance


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - Rusty2009 - 21:st-Jan-2020

(Yesterday, 23:37:15)amp92 Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.Hi everyone,
Sorry to raise an old thread but I'm currently banging my head against a brick wall trying to figure this one out as there's so much conflicting info about this online!

Just bought a 2014 astra excite (1.7 CDTi) and the only thing I'm not liking at the moment is the lack of info on the display. I have a midlevel display at the minute (smaller than the one in rusty's pics above) that just shows total miles and oil life remaining.

If I get the opcom kit mentioned above (the £35 one from opcom.co.uk) will I actually be able to change the menus on the smaller display? Not after anything too fancy, just average and instant mpg (plus anything else I can get).

Anyone done any of the smaller displays before? If this is a frustratingly common question with a simple answer, please feel free to shout! Thanks in advance

Hi, If your display is smaller than the one above it's the half display.
Yes you can turn on some extra's on it with op-com to show MPG and miles left there is another but I can't think what it is.


RE: Extra menus on the Instrument Cluster (IPC) - amp92 - 21:st-Jan-2020

(Today, 08:18:38)Rusty2009 Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.Hi, If your display is smaller than the one above it's the half display.
Yes you can turn on some extra's on it with op-com to show MPG and miles left there is another but I can't think what it is.

Ah brilliant, thanks for the quick reply! Yeah it is smaller, but that's fine as I'm only really bothered about mpg and miles left (seeing as I bought the car to save money on fuel lol). I'll get one of those ordered now.

Thanks again! Hopefully I wont be writing an "I bricked my car with an OP-com" thread in a few days  Looney