Please note new users with 0 posts will have to have their first 2 posts approved by a Moderator or Admin. There is no point posting the same post / thread multiple times staff have a life and can't be expected to be on the forum 24/7. (December 17, 2016)



Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wipers
#1
Needs Help ASAP

had a problem since the summer where I have speed 3 on my wipers but not speeds 1&2 I have replaced the battery after being told by The AA the battery was knackered but this has not solved the problem

Any help would be greatly appreciated


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#2
Maybe a silly question but should they be auto wipers or are they the standard ones.
I would be looking at relay , switch wiring , rain sensor if you have one and wiper motor.
Any fault codes present?
NAVI950 , DAB+ , Rear Park assist & Rear Camera retrofit Smile
Reply
#3
Hi JP,

They are standard wipers not auto unit checked the relay and no change and obviously changed the battery but another thing is the start stop system won’t work either which is symptomatic of a dud battery but since the change of battery this hasn’t started working either so I am a bit stumped


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#4
Did you fit an AGM battery for the stop start .

What year is the car?

Did you get any other codes when the AA checked?
NAVI950 , DAB+ , Rear Park assist & Rear Camera retrofit Smile
Reply
#5
It’s a 2011 model Astra J 5 Door

The battery is AGM

No other codes present on AA system


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#6
If I was a gambling man I would start with the switch , then I think it goes to bcm and out to motor. Do you have anything else that isn't working?
NAVI950 , DAB+ , Rear Park assist & Rear Camera retrofit Smile
Reply
#7
Just the parking sensors but I believe that will be down to me breaking one and it been off the car, when I put it in reverse it just tells me to service parking assist but that’s the only other thing that isn’t working


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#8
That will be right it will know 1 is missing.
Easiest thing first be look inside bcm check it's got no water damage.
Then if you know someone with another astra try a switch.i would say more than likely a wire issue but it's difficult without seeing it.

Try this link it explains slot


You are not allowed to view links. Register or Login to view.
NAVI950 , DAB+ , Rear Park assist & Rear Camera retrofit Smile
Reply
#9
Thank you for all your help I’ll go away and have a good route around the different things



Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#10
No worries, makes some sense with the reading
NAVI950 , DAB+ , Rear Park assist & Rear Camera retrofit Smile
Reply
#11
I would say switch also, but without running any tests I wouldn't like to say 100%.

As to stop start there are so many requirements for it to work it's a very common thing people saying it doesn't work There is a thread on here & I did put a link into the workshop explaining the Stop/Start system You are not allowed to view links. Register or Login to view.
[Image: Rusty-2_zpsuzrvgsp6.GIF]
Astra-J 2.0 CDTI S/S
Retrofitted AFL, TPMS, Navi950, BT, DAB, Rear Camera, Infinity sound system, Towbar, Flexfloor & more.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
I can do programming and retrofits using genuine GM MDI and Dealer software.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Reply
#12
Hi guys, just a quick update, wiper stalk has been replaced, also the wiper motor has been replaced with no results I think the only option now is to get BCM reprogrammed at vauxhall


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)