Please note new users with 0 posts will have to have their first 2 posts approved by a Moderator or Admin. There is no point posting the same post / thread multiple times staff have a life and can't be expected to be on the forum 24/7. (December 17, 2016)



Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapid beeps/bongs on ignition
#1
I've just taken ownership of a 2010 2.0 CDTI Astra J Elite.  Coming from and old Type-R, I'm a bit overwhelmed by the number of electronic assists!  I've ploughed through the manual and done some googling, but I'm struggling to find out if the beeps on ignition are normal.  Basically, when turning the key to the ignition 'on' point, I get a series of bongs in rapid succession, which stop after a few seconds.  After starting the engine, the status lights all disappear (except for the expected ones - handbrake, etc) but the bong sequence repeats again.  There's nothing reported on the screen.  Is this something I need to be concerned about?

Thanks in advance.
Reply
#2
Is your door open?
[Image: Rusty-2_zpsuzrvgsp6.GIF]
Astra-J 2.0 CDTI S/S
Retrofitted AFL, TPMS, Navi950, BT, DAB, Rear Camera, Infinity sound system, Towbar, Flexfloor & more.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
I can do programming and retrofits using genuine GM MDI and Dealer software.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Reply
#3
(3:rd-Feb-2017, 16:22:52)Rusty2009 Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.Is your door open?

No
Reply
#4
Probably best demonstrated through a video:

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

Note that, although the seatbelt isn't on in the video, putting it on prior to ignition doesn't change anything.
Reply
#5
Wondering if it's just the parking sensors going haywire.  There's nothing close to the rear of the car, though.
Reply
#6
It's hard to hear from the video is the red LED lit up on the parking sensor button?
[Image: Rusty-2_zpsuzrvgsp6.GIF]
Astra-J 2.0 CDTI S/S
Retrofitted AFL, TPMS, Navi950, BT, DAB, Rear Camera, Infinity sound system, Towbar, Flexfloor & more.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
I can do programming and retrofits using genuine GM MDI and Dealer software.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Reply
#7
There is no parking sensor button. The noise also starts again when the vehicle is put in reverse, and will continue until the car moves.
Reply
#8
(4:th-Feb-2017, 13:44:58)klargon Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.There is no parking sensor button.  The noise also starts again when the vehicle is put in reverse, and will continue until the car moves.

i think it means one of the parking sensor have failed when its just the one continuous beep... 

Hope this helps.

Regards 
Dom.....
Reply
#9
Strange one doesn't sound like parking sensors as when mine are constant like against a wall for example totally different tone, does your car have parking sensors? If it does are you getting any notifications saying service park exist? As normally that would come up if there was a fault with it but I saw you replied to Rusty saying there was no button, does it do it every time at the exact same point or is it intermittent.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Reply
#10
(4:th-Feb-2017, 13:44:58)klargon Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.There is no parking sensor button.  The noise also starts again when the vehicle is put in reverse, and will continue until the car moves.

if it is parking sensors and there is no button on the dash they could be aftermarket and they are playing up, I would look for a module in the boot especially as it happens when in reverse take some photos in there normally n/s behind trim
NAVI950 , DAB+ , Rear Park assist & Rear Camera retrofit Smile
Reply
#11
(20:th-Nov-2017, 00:03:06)NEATH-LAD Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.
(4:th-Feb-2017, 13:44:58)klargon Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.There is no parking sensor button.  The noise also starts again when the vehicle is put in reverse, and will continue until the car moves.

i think it means one of the parking sensor have failed when its just the one continuous beep... 

Hope this helps.

Regards 
Dom.....
Yip sounds like a sensor has gone.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
2015 Ford Focus 1.5 Titanium X 

Past 2012 VX Astra 2.0 Cdti Sri Vx Line 
Past 2008 Civic 1.8 Type S
Past 2004 VX Astra H 1.6 
Past 2006 Honda Accord 2.4 Type S 
Past 2003 Ford Focus 2.0 Zetec
Past 2002 Opel Astra G 1.6 
Past 1995 Opel Astra F 1.8
Past 1991 Opel Astra GTE 1.8
Past 1987 VW Golf II GTi 1.8
Past 1983 VW Golf I GTi 1.8
 


Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ignition problem? gsisr 3 980 9:th-Apr-2016, 06:23:57
Last Post: gsisr

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)