Please note new users with 0 posts will have to have their first 2 posts approved by a Moderator or Admin. There is no point posting the same post / thread multiple times staff have a life and can't be expected to be on the forum 24/7. (December 17, 2016)



Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Android Auto Install
#1
Question 
Hi there. I know there's a few amazing threads and how-tos showing how to upgrade to a touchscreen HU, but I had some questions:

My 2013 Astra J has the Navi 600 with the colour screen. I've looked at the options available for example in the Android Auto section of caraudiodirect (You are not allowed to view links. Register or Login to view.). Can one of these just be swapped with the current screen using a new surround and the relevant loom, or does it have to go where all the controls are and I need to swap out the whole fascia?
And if the latter is the case, will I have two screens and is the original one just redundant?
Also, do the controls in the steering wheel still work with these HUs?

Thanks in advance for your help!
Reply
#2
If you go down the double DIN route the wiring will need to be changed to a CD400, you would also end up with 2 screens.

Which ever route you take even going for an android OEM looking unit you would still need to make the wiring into a CD400.
[Image: Rusty-2_zpsuzrvgsp6.GIF]
Astra-J 2.0 CDTI S/S
Retrofitted AFL, TPMS, Navi950, BT, DAB, Rear Camera, Infinity sound system, Towbar, Flexfloor & more.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
I can do programming and retrofits using genuine GM MDI and Dealer software.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Reply
#3
Thanks Rusty.

If I'm needing to change the wiring is that just a loom or adaptor, or are we talking actual clipping and potential soldering kind of wiring?
And is it possible to get an Android Auto supported HU that could just replace the top screen? The only ones I can find are just Android HUs. They don't mention that they do Android Auto.
(As you can probably tell, having Android Auto is quite important to me Smile )
Reply
#4
You don't need to cut and solder wires much easier to just remove from connector/s and put new wires in.

I'm sure on the units TBH.
[Image: Rusty-2_zpsuzrvgsp6.GIF]
Astra-J 2.0 CDTI S/S
Retrofitted AFL, TPMS, Navi950, BT, DAB, Rear Camera, Infinity sound system, Towbar, Flexfloor & more.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
I can do programming and retrofits using genuine GM MDI and Dealer software.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dash cam on Android unit robk999 0 0 6:th-Nov-2018, 11:31:41
Last Post: robk999
  How to Install aftermarket head unit Rusty2009 32 10,937 16:th-Aug-2018, 21:28:00
Last Post: marktourino
  What's the best dongle for a V5754 android head unit? johnboy999 11 0 12:th-May-2018, 20:36:07
Last Post: Alby75
  Android head unit stuck johnboy999 12 0 10:th-Apr-2018, 21:03:11
Last Post: johnboy999
  Advice needed on Android HU cdunham1974 5 0 3:rd-Apr-2018, 18:07:11
Last Post: MikeyP247
  Android 8.0 V5754 Head unit questions mdruedal 0 0 22:nd-Mar-2018, 23:46:50
Last Post: mdruedal
  Carplay Android Auto usb dongle marcus01 0 0 31:st-Jan-2018, 14:39:45
Last Post: marcus01
  dabs signal , android head unit buttonsni 4 301 1:st-Sep-2017, 05:12:27
Last Post: buttonsni
  Sub Install Cobra01706 10 616 9:th-Aug-2017, 18:44:56
Last Post: Cobra01706
  Tablet install..... millsy417 0 268 7:th-Jul-2017, 19:44:13
Last Post: millsy417

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)